top of page

Webinar Financieel Gezond

16 maart 2023 van 15.15 tot 16.00 uur

Aangeboden door Zilveren Kruis

 

Wat is financiële stress?

Maar liefst 42 procent van de Nederlanders werd in het afgelopen jaar geconfronteerd met geldzorgen. Een deel van de mensen kan dit niet meer zelf oplossen en heeft professionele hulp nodig. Wat doet deze financiële stress met een werknemer. Hoe ga je daar als werkgever mee om?

Signalen herkennen

Uit het NIBUD-rapport van 2022 blijkt dat mensen hun best doen om alle rekeningen te betalen. Een groeiend aantal huishoudens gebruikt daarvoor het spaargeld. Maar ook steeds vaker leent men geld bij familie en vrienden of treft men een betalingsregeling. Ook heeft 10 procent van de huishoudens een voorschot op het salaris gevraagd. Dit was in 2018 nog 4 procent. Maar hoe herken je deze signalen?

Meer grip krijgen

Sommige financiële zaken om een werknemer te ondersteunen zijn al in de wet geregeld. Soms zijn het juist de arbeidsvoorwaarden die hulp aan de werknemer bieden. Welk hulpmiddel je inzet ligt aan de specifieke situatie en de werknemer zelf. Wat zou jij kunnen doen als werkgever?

In gesprek met

Samen met Prof. dr. Wilco van Dijk (Hoogleraar Economische Psychologie) en Pauline Mulder (Het Nibud) kijken we naar de signalen op de werkvloer die kunnen duiden op geldproblemen bij werknemers.  Welke praktische tools zijn er, hoe ga je het goede gesprek aan, wat kan de leidinggevende doen en wat kan de medewerker zelf doen?

Alle info op een rij

Wat: Gezond Ondernemen webinar: Financieel Gezond.

Wanneer:      Donderdag 16 maart 2023

Hoe laat:        Van 15.15 tot 16.00 uur

Sprekers:        Prof. dr. Wilco van Dijk en Pauline Mulder 


Aanmelden? dat kan hier


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page