top of page

Webinar 'Een Rookvrije Organisatie'

31 augustus 2021 - 13.30 - 15.00 uur

Aangeboden door Menzis

 

Hoewel het aantal rokers al jarenlang afneemt, is nog steeds twintig procent van de volwassen Nederlandse bevolking verknocht aan de sigaret. Elk jaar onderneemt ruim een derde van de rokers een serieuze poging tot stoppen. Wanneer mensen zonder ondersteuning stoppen, is de kans op succes zeer laag. Na een jaar is 95% van de stoppers teruggevallen. Goede begeleiding zorgt voor een zesmaal hogere kans op succesvol stoppen.
Medewerkers ondersteunen bij stoppen met roken loont

Medewerkers ondersteunen bij het stoppen met roken levert naast voordelen voor uw medewerkers, ook voordelen op voor u als werkgever. Deze medewerkers hebben namelijk meer energie, presteren beter en verzuimen minder. Maar hoe kunt u als werkgever een succesvol stoppen met roken beleid voeren?


Een succesvol stoppen met rokenbeleid voeren

Tijdens het webinar op 31 augustus krijgt u inzicht in de gezondheids- en maatschappelijke effecten van roken. Zo vertellen Janien Rohring van Allen Car en Marcel Clarijs van Sinefuma over hun specifieke gedachtegoed en hoe u ‘stoppen met roken’ kunt uitrollen binnen uw organisatie.

Postdoctoraal onderzoeker Floor van den Brand gaat onder andere in op vragen als ‘hoe bereik ik de medewerker?’ en ‘heeft belonen van gedrag effect en zo ja welk effect?’.

Karine van ‘t Land modereert het webinar. Zij is arts Maatschappij & Gezondheid i.o. en zorgexpert leefkracht bij Menzis.


Aanmelden voor het webinar

Het webinar is bedoeld voor HR- en vitaliteitsmanagers die aan de slag willen met een rookvrije organisatie. Heeft u interesse om het webinar bij te wonen? Stuur dan een e-mail naar vitaliteit@menzis.nl. Enkele dagen van tevoren ontvangt u een e-mail met de link.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page